top of page

Ton en Muziek - His Story

Jeugd

Rond mijn zevende werd de piano thuis, die door mijn moeder bespeeld werd, vervangen door een orgel, waarna ik al snel les ging nemen. De jaren daarna kwam ik in bandjes terecht, begeleidde ik kerkdiensten op het orgel, en kwam ik op een punt, dat ik naar het conservatorium wilde. Tijdens de auditie kreeg ik te horen, dat ik de sonates teveel op mijn eigen manier speelde. Dus bleef het voorlopig een hobby.

 

Meerstemmig

Ondertussen begeleidde ik een jongerenkoor. Al spelende begon ik in te zien, dat het schrijven van meerstemmigheden haalbaar voor mij was. Ik heb ook altijd al de natuurlijke behoefte gehad om bij popsongs op de radio de tweede of derde stem mee te zingen.

Mijn hobby breidde zich uit naar feesten en partijen en het organiseren en begeleiden van songfestivals op het kindertehuis, waar ik als activiteitenbegeleider werkte. Ook raakte ik betrokken bij popkoor Timeless (op dat moment uniek in de regio), waar ik meerstemmigheden voor uitschreef en later dirigent van werd. Ik kon daarnaast met mijn andere creatieve eigenschappen een bijdrage leveren aan het bedenken en uitwerken van de avondvullende programma's van dit koor in de showgroep. In 2003 verliet ik popkoor Timeless en zette ik samen met drie anderen popkoor Bes' Tof op.

 

Meer Dan Stemmen

Nadat ik stopte met mijn werkzaamheden bij het tehuis kon ik een combinatie maken met werken in de tomaten, tot 15.00u en muzikale activiteiten, waaronder ook het geven van keyboardlessen. Om een zo breed mogelijk aanbod van muziekstijlen te kunnen bieden, ging ik melodieën verzamelen uit musicals, radiojingles, films, reclames, TV, etc. Ik ontdekte, dat er voldoende humor in dat materiaal te vinden was. Zo ontstond het idee voor muzikaal cabaret, dat ik regelmatig uitvoer bij vrouwengildes en in verzorgingshuizen.

 

 

bottom of page