top of page

Muzikaal Cabaret "Tonderonsje"

"Een avond- of middagvullend interactief programma met meezingen en luisteren: een feest van herkenning."

Het mag een naam hebben

Naar aanleiding van het succes van "Radio- en TV-tunes" heb ik (Onder de kop "Tonderonsje") een tweede middag/avondvullend programma rondom NAMEN. De melodieën komen op dit moment gelijk bij u bovendrijven als ik het heb over "Margootje" (Wim Sonneveld), "Sofietje", "Trees heeft een Canadees", "Jo met de banjo", "Ramona", noem maar op…..

En dat alles op dezelfde interactieve, ontspannende en lachwekkende manier als het vorige programma.

 

Lekker beesten

U zult er vanmiddag/vanavond achterkomen hoeveel impact de dieren in uw leven hebben; huisdieren, waar je lekker tegenaan kan praten, naar de dierentuin, eendjes voeren, muggen rond je hoofd, etc.

Dit derde middag/avondvullende programma uit de serie "Tonderonsje" wordt omringd met liedjes als "Vlooiencircus"(Cocktail-trio), "2 motten" (Doris) "Flipper en "The Elephantsong" (Kamal). Ook zal het klassieke "Zwanenmeer" niet ontbreken. Wederom een feest van herkenning, en uitnodigend om mee te zingen.

Geen haan op mijn hoofd die daarnaar kraait

“Om met de deur in huis te vallen”; Ik heb een uniek cabaretesk, interactief, muzikaal, avond-(middag)vullend programma rondom het thema “Spreekwoorden en gezegden”.

 

Naast dat ik iedereen laat meezingen met de gouwe ouwe liedjes, zo nodig ik het publiek ook uit om spreekwoorden te helpen aanvullen, zoals; “Wie de schoen past……”, “Oost, West,…..”, maar ook de reclameslogans “Snoep verstandig,…..” en “Melk is goed voor….”.

 

Samen kunnen we lachen om de verspreking van kinderen, zoals “Mijn vader is vanochtend in zijn verkeerde been gestapt”, en kunnen we ons verbazen over het beeld dat de nieuwe Nederlanders krijgen als zij onze uitdrukkingen / spreekwoorden horen, zoals “Daar komt de aap uit de mouw”. (Waar?)

 

Het is een onvergetelijke ervaring, ook voor degenen die wat vergeetachtiger worden.

Zoals de kop al zegt verzorg ik een middag/avondvullend programma met als leidraad ‘n “Gezellig Muzikaal Onderonsje”. D.m.v. piano en zang loop ik door de geschiedenis van bekende radio- en TV-tunes heen; M.b.v. anekdotes, sketches (zie "Opstel"), meezingen en kwis-achtige muziekfragmenten, vertel ik mijn verhaal en creëer ik daarmee een intieme en interactieve sfeer. “Je lijkt wel de moderne Hans Liberg”, is voor mij het grootste compliment dat ik regelmatig te horen krijg.

bottom of page